7 dingen die je moet weten over de LEGO Concorde (10318) — Bricking Awesome Doorgaan naar inhoud
Voor 08:00 besteld, morgen gratis geleverd!
Voor 08:00 besteld, morgen gratis geleverd!
7 dingen die je moet weten over de LEGO Concorde (10318) - Bricking Awesome

7 dingen die je moet weten over de LEGO Concorde (10318)

Met de LEGO Concorde vereeuwigt LEGO het beroemdste supersonische passagiersvliegtuig. Maak je klaar voor een wilde rit vol onconventionele bouwtechnieken. Dit zijn 7 dingen die je moet weten over de LEGO Concorde. 

1. De Concorde steeg voor het eerst op in maart 1969. Met een cruisesnelheid van ruim 2175 km/h was het dubbel zo snel als de passagiersvliegtuigen tegenwoordig. De Concorde heeft het dus met recht en reden verdiend om vereeuwigd te worden in de LEGO ICONS reeks.

2. De LEGO Designers stonden voor een uitdaging met het landingsgestel. Dat was namelijk dikker dan de vleugel. Het team zocht inspiratie in eigen keuken bij de NASA Space Shuttle Discovery (10283) en bouwde een mechanisme dat bijna de volledige omvang van de set behelst (zonder zichtbaar te zijn in het interieur). 

3. De LEGO Concorde bevat enkel geprinte elementen en geen stickers. Hoera! Gelukkig moet je dus zelf geen stickers plakken voor alle ramen op het vliegtuig.

4. Tijdens het bouwproces leer je meer over de geschiedenis van het vliegtuig. Je leert bijvoorbeeld hoe de iconische ‘Droop Snoot’ een oplossing vormde voor de grote neus van het vliegtuig waardoor piloten de landingsbaan niet meer konden zien.

5. Door aan de staart van het vliegtuig te draaien kan je het landingsgestel (vooraan en achteraan) uitklappen. Dat is echter niet het enige dynamische element, want je kan onder andere ook alle ailerons en rudders bewegen.

6. Het LEGO team spendeerde heel wat tijd aan het finetunen van de onderkant van het vliegtuig, omdat de onderkant zichtbaar is wanneer je de Concorde uitstalt op zijn bouwbare standaard. Die standaard werd specifiek ontworpen zodat het lijkt alsof het vliegtuig gewichtloos is, terwijl het met 2083 onderdelen natuurlijk een vrij zwaar model is.

7. De LEGO Concorde maakt gebruik van heel wat nieuwe en originele bouwtechnieken, zoals het gebruiken van steunmechanismen die je later terug verwijdert. Het is een build die je werkelijk moet beleven om het te geloven.

Koop de LEGO Concorde (10318) bij Bricking Awesome

Vorig artikel LEGO Friends Ruimterover (42602) onthuld voor april
Volgend artikel LEGO voegt twee nieuwe games toe aan Fortnite: LEGO Raft Survival en LEGO Obby Fun

Een opmerking achterlaten

* Verplichte velden