8 dingen die je moet weten over de LEGO McLaren MP4/4 & Ayrton Senna ( — Bricking Awesome Doorgaan naar inhoud
Voor 08:00 besteld, morgen gratis geleverd!
Voor 08:00 besteld, morgen gratis geleverd!
8 dingen die je moet weten over de LEGO McLaren MP4/4 & Ayrton Senna (10330) - Bricking Awesome

8 dingen die je moet weten over de LEGO McLaren MP4/4 & Ayrton Senna (10330)

Met de McLaren MP4/4 & Ayrton Senna (10330) set vereeuwigt LEGO een van de meest legendarische F1 wagens, samen met een van de meest legendarische F1 racepiloten. Dit zijn 8 dingen die je moet weten over de set.

  1. De McLaren MP4/4 werd samen met Honda ontworpen en staat bekend als een van de meest succesvolle F1 wagens uit zijn tijd. In het seizoen van 1988 won de wagen 15 van de 16 races, 15 pole positions en was de wagen de leider in 1003 van 1031 laps.
  2. Minstens even legendarisch zijn de twee racepiloten achter het stuur van de MP4/4: Ayrton Senna en Alain Prost. Senna won drie World Championships (1988, 1990 en 1991) en stond bekend omwille van zijn onbevreesde rijstijl, vooral tijdens regenachtige dagen. Daarom werd hij ook wel “The Rain Master” genoemd. LEGO eert dit sporticoon nu met een eigen minifiguur, aangevuld met een standaard met quote en foto van Ayrton Senna. Fans kunnen zelf kiezen of ze de helm opzetten, of liever de iconische helm op de hand van het minifiguur willen plaatsen. 
  3. Een grote uitdaging was om de wagen zo dicht mogelijk tegen de grond te houden. Hiervoor ontwierp het LEGO team nieuwe banden en speciale nieuwe onderdelen voor de vering. De hoogte van de grond tot de wagen bedraagt nu slechts twee LEGO bouwplaten.
  4. De slick tires zijn gloednieuw, maar niet helemaal accuraat. LEGO levert namelijk vier identieke versies van de wielen, terwijl de achterste banden eigenlijk wat dikker zouden moeten zijn om overeen te komen met de echte versie van de wagen. Ook bevatten de banden geen bedrukking van Goodyear.
  5. Het is niet de bedoeling om Ayrton Senna in de cockpit te plaatsen, want daar vind je een functioneel stuur waarmee je heel soepel de voorwielen van de wagen kan bedienen.
  6. Via een bouwbare standaard kan je de wagen achteraf op een helling plaatsen. Deze dynamische hoek zorgt ervoor dat het lijkt alsof de wagen in volle snelheid voorbijraast.
  7. De set komt met een combinatie van stickers en bedrukte stenen, inclusief een doorzichtig blok die dienst doet als voorruit met bedrukking van TAG Heuer.
  8. LEGO koos ervoor om de originele Marlboro stickers van de wagen niet door te voeren naar de uiteindelijke set wegens de strikte wetgeving tegenwoordig en uiteraard de ethische kwestie om een tabaksmerk op een stuk “speelgoed” te zetten. 

Koop de LEGO Icons McLaren MP4/4 en Ayrton Senna (10330) nu bij Bricking Awesome

Vorig artikel LEGO voegt twee nieuwe games toe aan Fortnite: LEGO Raft Survival en LEGO Obby Fun
Volgend artikel Huisje van Sneeuwwitje en de zeven dwergen krijgt LEGO-versie in maart

Een opmerking achterlaten

* Verplichte velden