De verrassende voordelen van LEGO voor volwassenen — Bricking Awesome Doorgaan naar inhoud
Voor 08:00 besteld, morgen gratis geleverd!
Voor 08:00 besteld, morgen gratis geleverd!
De verrassende voordelen van LEGO voor volwassenen - Bricking Awesome

De verrassende voordelen van LEGO voor volwassenen

Zou de wereld geen mooiere plaats zijn als elke volwassene met LEGO speelde? Ik geloof alvast van wel. In dit artikel som ik enkele voordelen op van LEGO voor volwassenen. 

LEGO vermindert stress 

We moeten er geen doekjes om winden: met al die deadlines, onvoorspelbaarheid en verantwoordelijkheid kan het leven van een volwassene best overweldigend en stresserend zijn. Net voor die momenten is LEGO een ideale activiteit. Je kan je focussen op een concrete taak en kan met je handen iets bouwen waar je achteraf trots op kan zijn. Zet dus een leuk muziekje op, neem een koffie of theetje, kies er een leuke set uit en vergeet al je zorgen terwijl je jezelf helemaal verliest in de wonderlijke wereld van LEGO. Bonuspunten als je tijdens jouw LEGO-tijd ook je telefoon even weg legt, zodat je zeker niet wordt gestoord. 

LEGO stimuleert creativiteit 

Creativiteit is een spier, een waar je als kind mee wordt geboren. Tijdens je kindertijd gebruik je die spier dagelijks waardoor hij alsmaar groter wordt, maar op een gegeven moment komt het drukke schoolleven of het werkleven in de weg te staan, waardoor je de spier minder gebruikt en deze dus in massa afneemt. 

LEGO moedigt creativiteit aan. Je wordt gestimuleerd om je eigen creaties te maken, en om plannen te bedenken die je vervolgens via LEGO-steentjes tot een realiteit maakt. Op die manier groeit je creatieve spier terug en die effecten zullen je gegarandeerd ook helpen bij andere aspecten van je leven, zoals bij het oplossen van problemen.

LEGO heeft een positieve impact op je cognitieve vaardigheden 

Wanneer je een LEGO set bouwt kan je niet alleen al je zorgen even vergeten, maar onderbewust werk je ook aan je cognitieve vaardigheden zoals je fijne motoriek en hand-oog coördinatie. Spelen met LEGO kan ook zorgen voor een beter geheugen en meer aandacht voor detail. LEGO zorgt dus niet alleen voor ontspanning, maar ook voor het verbeteren van belangrijke vaardigheden waar je dagelijks dankbaar gebruik van zal maken! 

LEGO zorgt voor betere sociale vaardigheden 

Het lijkt misschien alsof LEGO een hobby is zonder enige vorm van sociaal contact, maar het tegenovergestelde is waar. Samen met vrienden of familie met LEGO spelen heeft een positief aspect op je relaties. Daarnaast is LEGO vaak een groepsgebeuren. Dat merk je bijvoorbeeld in de gespecialiseerde winkels of tijdens conventies waar mensen met plezier urenlang praten over hun favoriete hobby. 

Conclusie 

Samengevat: is LEGO tijdverspilling? De duidelijke voordelen hierboven tonen alvast aan dat spelen met LEGO kan resulteren in belangrijke vaardigheden waar je op dagelijkse basis dankbaar gebruik van kan maken. Alsof dat nog niet genoeg is om je te overtuigen sluit ik graag af met mijn persoonlijke belangrijke mantra “Having fun is never a waste of time

Vorig artikel Wat betekent LEGO?
Volgend artikel LEGO Ideas Rode Londense telefooncel (21347) officieel onthuld

Een opmerking achterlaten

* Verplichte velden