LEGO CEO wil tegen 2032 stenen van duurzame materialen — Bricking Awesome Doorgaan naar inhoud
Voor 08:00 besteld, morgen gratis geleverd!
Voor 08:00 besteld, morgen gratis geleverd!
LEGO CEO wil tegen 2032 stenen van duurzame materialen - Bricking Awesome

LEGO CEO wil tegen 2032 stenen van duurzame materialen

LEGO CEO Niels B. Christiansen wil dat fabrikanten iets doen aan het tekort aan duurzame materialen, en hij is bereid om er extra voor te betalen.

Tegen 2032 wil LEGO duurzame materialen gebruiken voor hun LEGO stenen. In 2050 wil het bedrijf volledig klimaatneutraal zijn. Dat is echter geen sinecure, want er is een groot tekort aan duurzaam plastic.

“Er is een tekort aan duurzame materialen op de hedendaagse markt, maar soms gebeuren dingen enkel omdat grote spelers zoals wij bereid zijn om extra te betalen voor materialen,” zegt de CEO.

LEGO is bereid om meer te betalen voor duurzame materialen, maar ze beloven dat die extra investering niet zal worden doorgerekend aan de consument. Het gebruik van duurzaam plastic kost LEGO zo’n 30 tot 70% extra in vergelijking met de kostprijs voor de huidige materialen.

Momenteel neemt LEGO al extra maatregelen om hun ecologische voetafdruk te verlagen. Zo zullen de plastic zakjes in de LEGO dozen worden vervangen door papieren zakjes. Ook de “Pick-a-Brick” containers worden vervangen door kartonnen alternatieven.

Vorig artikel LEGO onthult officieel Dungeons & Dragons: het verhaal van de rode draak (21348)
Volgend artikel LEGO verontschuldigt zich voor AI-generated Ninjago Artwork

Een opmerking achterlaten

* Verplichte velden