LEGO verontschuldigt zich voor AI-generated Ninjago Artwork — Bricking Awesome Doorgaan naar inhoud
Voor 08:00 besteld, morgen gratis geleverd!
Voor 08:00 besteld, morgen gratis geleverd!
LEGO verontschuldigt zich voor AI-generated Ninjago Artwork - Bricking Awesome

LEGO verontschuldigt zich voor AI-generated Ninjago Artwork

AI is niet meer weg te denken uit onze levens, maar soms zijn bedrijven net iets té afhankelijk van AI. Ook LEGO ontsnapt er niet aan, want in een Ninjago quiz op hun officiële website ontdekte een fan het gebruik van AI-generated artwork.

X-gebruiker Naomi maakte een screenshot van de AI-generated artwork en deelde het op het social media platform. Op die manier kwam het ook tot bij Tommy Andreasen, de co-creator van de Ninjago reeks. Hij rapporteerde het intern bij LEGO, omdat hij van mening is dat “kunst door artiesten moet worden gemaakt”. Hij bevestigt ook dat er binnen LEGO bepaalde richtlijnen zijn die het gebruik van AI voor dergelijke zaken verbieden.

LEGO heeft vervolgens een officieel statement verspreid via Jaysbrickblog.

“We hebben een duidelijk beleid om geen generative AI te gebruiken om LEGO content te maken. We geloven in het wonder en de kracht van menselijke creativiteit en zullen de getalenteerde artiesten die helpen om ons merk en onze karakters tot leven te brengen, blijven aanmoedigen en vieren.”

LEGO bevestigt dat de afbeeldingen gebruikt werden in een test die buiten het standaard goedkeuringsproces heeft plaatsgevonden.

De quiz werd ondertussen ook offline gehaald.

Vorig artikel LEGO CEO wil tegen 2032 stenen van duurzame materialen
Volgend artikel Eerste beelden LEGO Dungeons & Dragons set lekken uit

Een opmerking achterlaten

* Verplichte velden