Onze prijsstrategie — Bricking Awesome Doorgaan naar inhoud
Voor 08:00 besteld, morgen gratis geleverd!
Voor 08:00 besteld, morgen gratis geleverd!

Onze prijsstrategie

Bij Bricking Awesome willen we LEGO toegankelijk maken voor iedereen. De prijs van LEGO sets is een belangrijke factor om in die missie te slagen. We werken er dus elke dag hard aan om onze klanten te laten profiteren van de beste LEGO aanbiedingen. Hoe doen we dat precies? 

Om ervoor te zorgen dat we onze LEGO zo goedkoop mogelijk kunnen aanbieden (zonder te moeten inboeten op het vlak van klantenservice, de goede werking van de webshop en kwalitatief verpakkingsmateriaal), hebben we enkele maatregelen genomen. Omdat we transparantie belangrijk vinden, schetsen we op deze pagina hoe we zorgen voor de beste LEGO-prijzen. 

Besparen op personeelskosten 

Bricking Awesome is een "one-man-operation". Aankoop, verkoop, webdesign, marketing, logistiek, achter de schermen wordt het allemaal uitgevoerd door Thibault. Zelfs het schrijven van deze tekst in derde persoon. Het team zo lang mogelijk zo klein mogelijk houden is niet alleen belangrijk voor de persoonlijkheid die we zo belangrijk vinden, maar uiteraard ook om te besparen op dure loonkosten. Elke maand sparen we zo duizenden euro's uit, en dat verrekenen we meteen in de prijzen van onze LEGO. 

Geen dure advertentiecampagnes 

Andere winkels spenderen op dagelijkse basis honderden tot duizenden euro's per dag (!) aan online advertenties. Wanneer je een bepaalde LEGO set opzoekt op Google, zie je bovenaan een balk met producten. De producten die eerst worden getoond, betalen voor die positie. 

Wij zijn van mening dat we liever ons geld aan jullie geven in plaats van aan Google. Dat is dus precies wat we doen: al het budget dat we uitsparen door dure advertentiecampagnes links te laten liggen, verrekenen we meteen in de prijzen van onze LEGO. 

Dat betekent echter ook dat Bricking Awesome minder goed vindbaar is dan andere webshops die wél een advertentiebudget hebben. Het voelt bijna als een "geheim clubje" en hoewel dat enorm gezellig is, vormt het ook een risico voor ons voortbestaan. Om ervoor te zorgen dat we kunnen blijven bestaan en zodat jij kan blijven profiteren van de goedkoopste LEGO, vragen we onze klanten om onze ambassadeurs te worden. Laat je vrienden ook kennismaken met Bricking Awesome. Hoe meer we kunnen verkopen, hoe interessantere prijzen we kunnen onderhandelen met onze leveranciers en hoe goedkoper jij LEGO kan kopen bij Bricking Awesome. Win-win! 

Beperkt aanbod 

Je hebt het misschien al gemerkt, maar ons aanbod is niet zo ruim als dat van concurrerende webshops. Hoe groter het aanbod, hoe groter het magazijn moet zijn en hoe groter de overheadkosten die we moeten doorrekenen. We kijken dus steeds naar de populariteit van sets, en op basis daarvan maken we onze aankoopbeslissingen. 

Geen gratis retours 

Webshops die gratis retours aanbieden, verwerken die retourkosten in de prijzen van hun producten. Als jij nooit een product retourneert, dan betaal je dus telkens (gedeeltelijk) voor iemand die wel voortdurend producten retourneert. Niet volledig eerlijk, toch? Uiteraard helpen we je graag verder als we per ongeluk een verkeerd product hebben geleverd of als er iets anders fout is gegaan dat duidelijk onze fout is, maar als je een product bestelt en je bedenkt je na enkele dagen en wil het product retourneren, dan vragen we je om zelf de retourkosten te bekostigen. 

Hoe kan jij Bricking Awesome helpen om de prijzen nóg voordeliger te maken? 

Blij dat je 't vraagt! We besparen heel veel kosten uit door geen dure advertentiecampagnes te voeren, maar dat betekent ook dat we het onszelf lastig maken om nieuwe klanten te bereiken. Daar kan je ons bij helpen! 

Door vrienden te laten kennismaken met Bricking Awesome, zorg je ervoor dat we steeds bekender worden en dus ook steeds meer mensen blij kunnen maken met LEGO. Hoe meer LEGO we verkopen, hoe voordeliger de prijzen :)